19:31 - Zeytinyağı bitkisel yağın sağlık bakımından yararları
19:28 - Yumurta Alerjisi Nedir? Alerjiye Ne Sebep Olur
19:27 - YKS temel puanları ne zaman açıklanacak? 2020 Üniversite temel puanları
19:25 - Uyku Sorunu Yaşamak İstemiyor İseniz Bunlara Kulak Verin
19:23 - TikTok bakın ne zaman kapanacak? TikTok acaba kapanacak mı?
23:24 - Tekrarlayan Düşüklere Neden Olan Nedir?
23:22 - Safran Bitkisi Neden Dünyanın En Pahallısı Olmaktadır
23:21 - Okul kayıtları bakın ne zaman başlar? Okul kayıtları nasıl olacak
Hamilelik sırasında en başta sorun yaşadığınız durum, midenizdeki yanıklardır. Bu nedenle, hamilelik sırasında mide ekşimesi size yardımcı olacak bir yazı hazırladık.
Hamilelik Sırasında Mide Yanması Neden Olur?
Hamileliğinizden önce mide ekşimesi yaşamamış olabilirsiniz. Bu duruma başka bir adla reflü denir. Reflü, yemek borusunun boğazdan kaçan mide asidinin bir sonucu olarak yandığı ve tahriş olduğu bir durum olabilir.
Peki bunun hamilelikle ne ilgisi var?
Sindirim hamilelik sırasında yavaşlar. Bu nedenle, besin maddelerinin kana geçmesi ve midenizin boşaltılması gecikir. Bu sadece hamilelik durumunda mide ekşimesine veya hazımsızlığa neden olur. Hamile kadınlar hamilelik sırasında kaslarını gevşetir. bu, midenizdeki valfin zayıflamasına da neden olabilir. Mide bu dönemde normal çalışmadığından, mide asidiniz bu zayıflama valfini sallar. bu durumda yanma hissi ortaya çıkacaktır.
Rahim hamileliğin son aylarına doğru büyüyecek, bu da midenin yukarı doğru itilmesine neden olabilir. çünkü mide yukarı doğru itilmeye başlar, durma noktasına öğütülür ve bu nedenle yanma meydana gelir. Yanma hissi genellikle hamileliğin oyun döneminde daha yaygındır. Gelecekte, bu örnek bebeğin genişlemesi ile daha fazla dokunmayı artıracaktır. Hamileliğiniz sırasında mide ekşimesi şikayetiniz ortadan kalkmayabilir. Ancak, bu örneği 9. ayınızda ortadan kaldıracaksınız. Bunun nedeni genellikle bebeğin kafasının geçidin içinde olmasıdır. bu şekilde göğsünüzdeki ve diyaframınızdaki basınç azalacaktır. nefes aldığında bile bunu fark edeceksin.