SON DAKİKA

bebekanne

Artış yapılan maaşlar ne zaman yatacak? Ek ödemeli maaşların oranı neydi?

Artış yapılan maaşlar ne zaman yatacak? Ek ödemeli maaşların oranı neydi?
Bu haber 17 Eylül 2023 - 22:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Memur maaşları, memur SSK emekli, Bağ-Kur emekli maaşları ne zaman ödenecek? Açıklanan enflasyon rakamıyla, resmi emeklilerin Temmuz zammı belli oldu. Miktarı 3 milyon olan memur emekli maaşlarını Temmuz ayında yüzde 5,75 alacak. Peki yüksek ücretler ne zaman yatağa katılacak? Resmi emekliler daha yüksek ücretlerini ne zaman alacaklar?

TÜİK, 2020 Ocak-Haziran enflasyonunu yüzde 5,75 olarak açıkladı. enflasyon iş sözleşmesinde belirtildiği gibi yüzde 4’ü aştığı için resmi emekliler için yüzde 1,75’lik bir enflasyon farkı oluştu. enflasyon farkı yüzde 4’lük zammın üzerine eklendiğinde iş sözleşmesi ile tutarlı olarak; 2020 Temmuz-Aralık döneminde emekliler maaşlarını yüzde 5,75 oranında artıracak. Yeniasır yazarı Faruk Erdem, maaşlarla ilgili olarak şunları yazdı: “Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla 2020 yılındaki ilk 6 aylık enflasyon da açıklandı. Buna göre, 6 aylık enflasyon yüzde 5,75’e yükselirken, birçok emekli ve memurun maaşları da arttı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5,75’lik bir zam alırken, memur ve emekli memurlarının artış hızı yüzde 4’lük iş sözleşmesine ek olarak yüzde 1,75 olmuştur.

Ek ödemelerine ne kadar zam yapıldı?
Yeni artış oranıyla memurların aldığı aile ve çocuk yardımları da arttı. 65 yaşındaki emeklilik maaşı, özürlü maaşları ve yatılı bakım parası da yüzde 5,75 arttı. Böylece, birçok vatandaş yılın son yarısına daha yüksek ücretlerle girdi. Yeni artış oranı ile emeklilerin aldığı ek ödemelerin miktarı maaşlarla artacaktır. Emekliler maaşlarının yüzde 4’ünü daha alıyor. Açık maaşlar yükseldiğinde emekli tarafından alınan ek ödemede bir artış olur.
Emeklilik maaşları nasıl hesaplanır?
Buna göre, 2000 lira maaşlı bir emekli, 80 liralık bir ek ödeme alırken, maaş 2.115 liraya ve 84 liralık bir 60 liralık bir başka ödeme alacak. Böylece, bu emekli 2080 liranın ellerine emekli olurken, şimdi 2.1999 lira 60 sent yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu ay maaşlarında zam görecekler. resmi emekliler ise ayın ilk ayından itibaren maaşlarını aldıkları için maaşlarındaki artışları görmeyecekler. Aradaki fark aylar içinde resmi emeklilere ödenecek. Memurlar maaşlarını ayın 15’inde alacaklar. Diğer ödemeler Temmuz ayında yapılacak bir yürüyüş sırasında yapılacaktır. ”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA