SON DAKİKA

bebekanne

Anne Sütünü Dahada Fazlalaştırmanın Doğal Yolları

Anne Sütünü Dahada Fazlalaştırmanın Doğal Yolları
Bu haber 17 Eylül 2023 - 22:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Anne sütünü uzatmanın yolları nelerdir? Emziren bir anne ne tüketmeli ve beslenmesine nasıl konsantre olmalıdır? çözüm haberimizin detayları dahilindedir.
Bebeğinizi ilk kucağınıza koyduğunuzda, bu mutluluğun tarifinin olmadığı küçük bir soru var. onu beklerken hissettiğiniz heyecan iki katına çıkacak ve endişeleriniz kısa bir süre sonra başlayacaktır. Bu kaygıların en başında, “Anne sütü bebek için yeterli olacak mı?” soru dahil.

doğal yolları nelerdir?
Sütün beslenmesini ve miktarını artıran en önemli faktör su tüketimidir. günde en az 2-3 litre sıvı tüketmeli ve her emzirmeden sonra kaybettiğiniz sıvıyı takviye etmelisiniz. anne sütünü artıran içeceklerle takviye alacak ve süt kalitenizi de artıracaksınız.

1 yaş bardak sıcak süt ve 1 çay kaşığı kimyon anne sütünü arttırmak için vazgeçilmezdir. Kimyon, demir ve kalsiyum açısından zengin olduğu için anneler için çok yararlı bir baharat olabilir.
Doğumdan sonra hızlı bir şekilde azaltmak için doğum sonrası diyeti takip etmemelisiniz. diyetinizi dinleyerek uzman bir doktorla diyet yapacaksınız.
Sezonun meyvelerini tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Çok şekerli yiyecekler, içecekler ve tatlı tüketimi sömürü oluşumuna herhangi bir katkı sağlamaz. Tatlı ihtiyaçlarınızı sütlü tatlılar ve meyvelerle sağlarsanız, hem istediğiniz besin değerlerini karşılayacak hem de gereksiz kalori alımını durduracaksınız.

Yemeklerinize arpa, siyah susam, kimyon, fesleğen, dereotu, sarımsak, yulaf ezmesi, zeytinyağı, rezene, keten tohumu yağı, bitkisel yağ gibi yüksek besin içeren gıdalar eklemelisiniz.

Süt üretimi, sıkı ve tamamen boşaltılmamış bir meme sırasında engellenebilir veya durabilir. Bu nedenle emzirmeden sonra karşı memeye geçilmelidir.
Armut, ayva, incir ve dut doğum sonrası süt yapan ilk gıdalardır. bu meyveleri sık sık tüketeceksiniz.
Karanlıkta emzirmek süt oluşumunuzu artırır
Emzirirken gelebilecek memeye makas yapmak süt kanallarınızı tıkayabilir. C harfini yavaşça alttan ve üst taraftan yavaşça sıkıştırarak göğüslerinizi emzirmelisiniz.

Isırgan otu, dereotu, lahana, ıspanak, havuç pişiriyorsanız veya salata sırasında yiyebilirsiniz. Bu sebzeler anne sütünü artıran gıdalar arasındadır.
Bebeğinizi ne kadar emzirirseniz, o kadar çok süt elde edersiniz. Bebeğinize sadece ilk 6 ay anne sütü vermelisiniz.
Emziren annelerin beslenmesini ve artan sıvı ihtiyaçlarını destekleyen bitkisel çaylar tüketebilirsiniz. anne sütünü artıran gıdalarla sütünüzü artıracaksınız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA