SON DAKİKA

bebekanne

Hatmi Çiçeği (Hibiscus) bakın ne işe yarar? Avantajları nelerdir?

Hatmi Çiçeği (Hibiscus) bakın ne işe yarar? Avantajları nelerdir?
Bu haber 17 Eylül 2023 - 23:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bilimsel adı Althaea Officinalis olan hatmi çiçeği, kış aylarında kendimizi korumamıza yardımcı olur.
Boğazlarımızda bir rahatsızlık hissettiğimizde, ıhlamur çayı için devam ediyoruz. adını duymayacaksınız, ancak hatmi çiçeği ıhlamur kadar faydalı bir bitkidir.

Bazı bölgelerimizde Kiralama, Devegülü, Silindir Çiçeği, Gülhatmi olarak da anılmaktadır. Temmuz – Ağustos aylarında çiçek açan bitki 50-150 cm’ye kadar yaşlanabilir. Sulak alanları seven bitki dik ve tüylüdür ve Akdeniz Bölgesi’nde yetişir.

Bitkinin tıbbi kısımları kök, yaprak ve çiçeklerdir. Nişasta, sükroz, galaktoz, pektin, yağ, tanenler ve asparagin içerir.

Hatmi Çiçeğinin Faydaları

Soğuk algınlığı ve grip için iyidir.
Öksürük ve farenjitinizi hafifletir.
Vücuda rahatlık verir.
Boğaz iltihabına karşı iyidir.
Haşlanmış hatmi çiçeği suyu ile gargara yapabilirsiniz. dişler için iyidir.
Balgam söktürücü.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri yok eder.
Diüretiktir. Ödemin atılmasını sağlar.
Ayrıca iltihaplı bölgelerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bu özellik ile böbrek iltihabından zonaya (sinir ucu) kadar birçok ciddi problemi çözmede olumlu etkilerdir.
Hatmi çiçeği demlendikten sonra aldığınız çayı soğutarak sarımsak yaptığınızda, iltihapları iyileştirme gücü nedeniyle dişlerin ve diş etlerinin sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Hatmi Çiçeği Nasıl Demlenir?

Kurutulmuş 200 gr. Hatmi çiçeğini 3 bardak kaynamış suya koyun. Demlemek için 3-5 dakika bekledikten sonra, zevkle içeceksiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA