SON DAKİKA

bebekanne

Uyku Sorunu Yaşamak İstemiyor İseniz Bunlara Kulak Verin

Uyku Sorunu Yaşamak İstemiyor İseniz Bunlara Kulak Verin
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Uyku Sorunu Yaşamak İstemiyor İseniz Bunlara Kulak Verin
İş, okul, günün stresi dediğimizde, dürüst bir uyku tüm insanların rüyası olur. Uyku problemleri yaşıyorsak, ertesi gün yorgun ve bitkin görüneceğiz.

Uykusuzluk hastalığı; uykuya dalmakta güçlük, uykuyu sürdürmede zorluk (geceleri sık sık uyanma) veya sabah erken saatlerde uyanma ve tekrar uyumama. Çocukların başını sallaması daha zor olsa da, yaşlılar için karanlıkta sık sık uyanmak ve sabah erken uyanmak ve tekrar uyumamak yaygındır.

Bir uyku problemi veya gece boyunca uykuyu sürdürmede güçlük, normalden önce uyanma ve gün boyunca yorgunluk olarak tanımlanan uykusuzluk, çoğunlukla diğer sorunların belirtileridir. Gündüz yorgunluk hissi, huzursuzluk, konsantrasyon zorluğu, sinirlilik azalması ve çalışmaya çalışma becerisi uykusuzluğa eşlik edebilir.

Uyku problemi olumsuz şartlanma ile başlar. Kişi yatmadan önce karanlıkta “tekrar uyuyamayacağını” düşünmeye başlar; bu belirgin bir huzursuzluk ile sonuçlanır.

Hücresel onarımlar ve büyüme uyku sırasında ortaya çıkar, bu nedenle fiziksel bir yenilenme vardır. Düşük kaliteli bir uyku bu süreci bozar ve bazı hayati hastalıkları davet eder. Uykusuzluk, diyabet, aşırı kilo alımı, sistemin zayıflaması, kardiyovasküler hastalıklar ve yüksek hayati işaret gibi hastalıkları tetikleyebilir. ek olarak, normalden kısa veya uzun olması, apne gibi uyku kalitesi ve düşük uyku kalitesi birçok ciddi hastalığa neden olur. Bu nedenle, fiziksel sağlık için yeterli ve kaliteli bir uyku önemlidir.

Uyku Sorunlarından Kaçınmak için Çözüm Önerileri

Günlük uyku programına uyun. hafta içi ve tatil günlerinde bile sabah saatlerinde eşdeğer bir zamanda yükselir.
Kafein, kahve, çay, atıştırmalık veya diyet hapı gibi şeylerden kaçının.
Yatak odanızın karanlık, sessiz ve korkak olduğundan emin olun. Gerekirse kulak tıkacı ve domino kullanın.
Akşam saatlerinde yorucu egzersiz yapmayın. geç yemeyin, çay ve ara sıra tüketimi sınırlayın.
Mevsimsel geçişlerde uykuyu yönetmek çok önemlidir. mevsimsel değişikliklerin neden olduğu uyku sorunlarınızla başa çıkmak için stres, alkol ve sigaralardan uzak durun.

Yatmadan hemen önce derin nefes alma, yoga ve meditasyon gibi rahatlama tekniklerini deneyin.
İş ya da okul günündeki stresi hafifletmek için kaslarınızı ve tendonlarınızı açmayı unutmayın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA