SON DAKİKA

bebekanne

Zeytinyağı bitkisel yağın sağlık bakımından yararları

Zeytinyağı bitkisel yağın sağlık bakımından yararları
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Zeytinyağı bitkisel yağın sağlık yararları

En çok kullanılan yağlardan biri olan bitkisel yağın faydaları sayımla bitmiyor. İşte her derde deva bitkisel yağın avantajları.

Zeytinyağının Faydaları; Kalp Sorunlarını Azaltır
Doğal bitkisel yağ, yüzde 70 mono doymamış karboksilik asit içerir. Sonuç olarak, kandaki kolesterol birikimini ve kalp problemlerini azaltır. Bitkisel yağdaki güçlü antioksidanlar kötü kolesterolün oksidasyonunu önler ve anti-aterojenik etki gösterir. bu üç önemli etki mekanizmasının dışında başka faktörler de var. Hayati belirtiyi azaltmak ve diyabetin önlenmesi gibi diğer ikincil faktörler de kalp rahatsızlığının kasılma hızını azaltır.

Alzheimer hastalığını önler
Araştırmalar bitkisel yağın beyindeki protein birikimini önlediğini ve Alzheimer hastalığına neden olduğunu gösteriyor. Günde 1 yemek kaşığı bitkisel yağ içmek sizi kalp, kanser ve Alzheimer hastalığından korur.

Kolesterol Seviyesini Düşürür
LDL kolesterol, saldırı ve pulmoner kalp rahatsızlığı riskini artıran kötü bir kolesterol olabilir. Yaklaşık 40 antioksidan kimyasal olarak zengin sızma zeytinyağı, LDL kolesterolün oksidasyon etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda HDL kolesterol seviyelerini de arttırır.

Zeytinyağının Faydaları; Kanser Riskini Azaltır
Zeytinyağının fiziksel bedeni kanser büyümesinden, özellikle bağırsak kanserinden koruduğu iddia edilmektedir. Oxford Üniversitesi’nde yapılan tıbbi araştırmalar, bu yağın asidik içeriğinin rektum ve bağırsak kanseri başlangıcını önleyebileceğine dair olumlu işaretler göstermiştir.

Saç Beslemede Bitkisel Yağın Faydalar
Bitkisel yağın en iyi mucizelerinden biri, saça sağladığı faydadır. Kepekleri giderir ve güçlü ve parlak saçlara sahip olmaya yardımcı olur. Saçınızı belirtilen uzunluğa taşır.

Cilt Sağlığını Korur
Zeytinyağı fazla miktarda E vitamini içerir vede bulundurduğu vitamin cildi güneş ışınları ile rüzgar vb dış etkenlerden korur. cilt, saç ve gastrointestinal sistem sağlığı için ayrı faydalar sağlar. Cildin kimyasal yapısı ve pH değerleri ile uyumlu olduğu için tahrişe neden olmaz. Cildi besler, doğal olarak nemlendirir ve yaşlanmanın sonuçlarını azaltır. Bir avokadoyu ezip bitkisel yağ ile karıştırarak, özellikle etkili ve doğal bir nemlendirici krem elde edersiniz. Nitekim, bitkisel yağ egzama tedavisinde bile kullanılır.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur
Bitkisel yağdaki bir takım bileşenlerin kilo kontrolünü kolaylaştırabildiği doğrudur. Düşük doymuş yağ oranı sayesinde azalmaya yardımcı olur.

Metabolizmayı Hızlandırır
Zeytinyağı çocuklarda ise metabolizmayı, kemiğin Şeklini ve beyin gelişimini çok ileri bir şekilde hızlandırır. yaşlı insanlar için son derece yararlı olan mükemmel bir E vitamini kaynağıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA