SON DAKİKA

bebekanne

Erken doğmuş bebek için Akciğer ve Kalp Sorunları

Erken doğmuş bebek için Akciğer ve Kalp Sorunları
Bu haber 17 Eylül 2023 - 23:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bebeklerin onda biri erken doğar. Tüm zamanlarından önce dünyaya ayak basan bebeklere prematüre bebekler denir.

Erken doğmuş bir bebek, henüz gelişim aşamasını tamamlamayan bir bebek anlamına gelir. Normal bebekler 38. haftadan sonra doğarken, prematüre bebekler 37. haftadan önce doğar. Bu, bebeğin organlarının bebeğin erken doğumda sona ermesinden önce doğduğunu gösterir. Bebeğin erken doğumu sırasında anneye ait nedenler vardır.

Bunlar; Annenin hamilelik sırasında sigarayı bırakmaması, alkol tüketmesi, zararlı beslenme, vb. Farklı sıkıntılarla doğan prematüre bebekler, belirli bir yaşa kadar sorunlu bir yaşam sürdürebilir. Ülkemizde, bir kilogramı aşan bebekler çoğunlukla hayata devam edebilirler. Tabii ki, bu örnek bir doktor gözetiminde olmalıdır. Ortaya çıkabilecek tüm sağlık sorunları genellikle bir doktor yardımı ile çözülür. Bebek erken doğduğundan, belirli bir süre hastanede kalabilir. bu genellikle gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olmak içindir.

Kronik akciğer hastalığı gelişme sıklığı 1000 g doğumlu bebeklerde% 30, 501- 750 g doğumlu bebeklerde% 52’dir. Bebeklerin erken doğumu çoğunlukla akciğerleri etkilese de, bu çocuklar genellikle kalp, beslenme ve nörolojik gelişim ile ilişkili problemlerde ortaya çıkar ve bu problemler de birbirini etkiler.

Prematüre Bebeklerin Beklediği Sorunlar Nelerdir?

Her şeyden önce, bebek solunum sıkıntısı yaşayabilir. Çünkü akciğer gelişimini tamamen tamamlamadan doğan bebekler doğduktan sonra nefes almakta güçlük çekebilirler. Daha sonra, bebekler küçük doğdukları için, akranları kadar büyük olmayacaklar ve gelecekte gelişimsel gecikmeler yaşamalıdırlar. Boy uzaması, kilo durumu gibi faktörler akranlarının altında kalabilir.

İşitme sorunları oluşabilir. Bebek sesleri dinleyemiyor ve algılayamıyor olabilir. hatta kulaktaki cihazla seyahat etmesi bile gerekecek.

Prematüre Bebeklerde Kronik Akciğer Hastalığı (Bdp)
Prematüre bebeklerin ezici çoğunluğunda kronik akciğer hastalığı oluşabilir. Aslında, bebek ilk doğduğunda, öncelikle solunum cihazı sayesinde yaşamak zorundadır. Bu cihazın ihtiyacı büyüdüğü için azalmasına rağmen, sıklıkla nefes almada zorluk çeker ve gelecekte cihaza bağlanır. Bununla birlikte, bu kalıcı bir sorun değildir ve bu nedenle çocuk belirli bir yaşa ulaştıktan sonra nefes almakta zorlanmaz.

Prematüre Bebeklerde Kalp Sorunu
Prematüre bebeklerin kalp problemleri ortaya çıkabilir. Bebeğin kalp kası kalınlaştığı için bağırsak ritmi bozulur, bağırsaklar yeterli kan pompalamaz, bu da sistem solunum sisteminde zorluklara neden olabilir. Ancak bu örnek genellikle bir doktorun yardımıyla düzeltilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA