SON DAKİKA

bebekanne

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Problemi Bakın Nasıl Giderilir?

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Problemi Bakın Nasıl Giderilir?
Bu haber 17 Eylül 2023 - 22:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kışın bloke edilen burun, akciğer fonksiyonlarında bozulmaya da neden olabilir. Bu nedenle, burun tıkanıklığı bebeklerde basit olarak alınmamalıdır.

Üst sistem enfeksiyonları, grip ve grip gibi hastalıklar burun tıkanıklığının nedenleri arasında sayılır. Kuru hava, burun içindeki küçük tüylerin çalışmasını engelleyebilir ve burun tıkanıklığına neden olabilir. Burun içinde kan birikmesi, burun içinde çok uzak bir vücut, bazı burun ilaçlarının yanlış kullanımı ve nadiren tümörler burun tıkanıklığına neden olabilir. küçük bebeklerde meydana gelen fizyolojik bir burun tıkanıklığı da vardır. bu genellikle bebeğin yumuşak burun kıkırdağı nefes aldıktan sonra birbirine yapıştığında ve burun geçişini daralttığında olur. bu durumda, bebek hırılmaya başlar.

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı
Bebeklerde burun tıkanıklığını tedavi etmek için ilk teşekkürler, burun kanalını açık tutmaktır. Serum fizyolojik olarak adlandırılan tuzlu su ve deniz suyu damlaları kullanılarak bebeğin burnunu günde en az 3-5 kez nemlendirmek gerekir. Damlaların kullanımı özellikle emzirmeden önce ve uykudan önce yapılmalıdır. bu bebeğin rahatça emmesini ve uyumasını sağlayabilir. Başka bir yöntem, burun içinde biriken mukusu yıkamaktır. Tuzlu su uyguladıktan sonra burun içindeki salgıları burun aspiratörü ile boşaltmak yararlıdır. Sıcak duş, bebeğin üst kanaldaki tıkanıklığı açarak akmasına izin verecektir.

Alanı nemli tutmak önemlidir.
Kuru havada, burun içindeki kıllar işlevlerini yerine getirmeyi engeller. bebeğin yanında bir buhar makinesine sahip olmak yararlı olabilir. Nem çok yükselirse, bakteriler çoğalır. Bu nedenle, kışın alan sıcaklığının 24 dereceyi geçmemesine dikkat edilmelidir. Yatarken bebeğin üstünü yükseltmek, salgının burun içindeki akışını kolaylaştıracak ve böylece bebeğin rahat bir şekilde uyumasını sağlayacaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA