19:31 - Zeytinyağı bitkisel yağın sağlık bakımından yararları
19:28 - Yumurta Alerjisi Nedir? Alerjiye Ne Sebep Olur
19:27 - YKS temel puanları ne zaman açıklanacak? 2020 Üniversite temel puanları
19:25 - Uyku Sorunu Yaşamak İstemiyor İseniz Bunlara Kulak Verin
19:23 - TikTok bakın ne zaman kapanacak? TikTok acaba kapanacak mı?
23:24 - Tekrarlayan Düşüklere Neden Olan Nedir?
23:22 - Safran Bitkisi Neden Dünyanın En Pahallısı Olmaktadır
23:21 - Okul kayıtları bakın ne zaman başlar? Okul kayıtları nasıl olacak
Gebelik takibi, gebelik teşhisi konur konmaz başlar. Hamilelik takibi annenin genel durumunu izlemek için son derece önemlidir.
Gebelik takibinin önemi ve amacı nedir?
Gebelik takibi, hamilelik tasarımından sağlıklı ve kesintisiz bir doğumun sürdürülmesine yönelik gerekli tıbbi psikolojik ve sosyal desteği sağlayarak, dikkatli tekniklerin izlediği kapsamlı bir bakım dönemi olabilir.
Gebelik takibinin amacı ilk önce ilk tanı ve tedavi sürecinde başarılı olmaktır. hamilelikte veya hamilelik sırasında tehlike faktörlerini inceleyerek hamile anne ve babaların yapısını inceleyerek pürüzsüz bir hamilelik sağlamaya hazır olmak hamilelik takibinin ilk hedeflerinden biridir.
Gebelik takibi, bilinçli bir anne adayı ve bilinçli bir anne yetiştirerek bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Gebelik biyo-tahlil ile doğrulanır ve hesaplamalar son adet döneminin ilk günü desteklenir.
Hamilelik izlemesi ne sıklıkla yapılır?
Gebelik takibi, birincil değerlendirmeden sonraki 32. haftaya kadar ayda bir veya 4 haftada bir yapılır ve 32 ve 36. haftalarda iki haftada bir tekrarlanır. Otuz altıncı haftadan sonra hamilelik takibi, doğuma kadar haftada bir kez tekrarlanır. Kontrol sıklığı annenin ve bebeğinin sağlık durumuna göre değişmekle birlikte, takip şekli genellikle belirttiğiniz şekilde gerçekleştirilir.
Bebek bekarsa, primer 3 ay 2-3 hafta takip edilebilir. Ardından aylık takip sürdürülmektedir. Çoğul gebelik, annede var olan hastalık ve tekrarlayan düşük vakalarda, takip sıklıkla sürdürülür. Burada, takip süresi içinde gebe riskleri ve sağlık durumu belirleyicidir. Annenin risk faktörleri varsa, anne daha yaşlı veya daha genç, çok şişman veya çok zayıf, hipertansiyon, diyabet, anemi ve uterus anormallikleri, takipler farklı ve düzenli olarak yapılır.
Gebelik takibi, sağlıklı bir hamileliğin ve düzgün bir doğumun sağlanması için önemlidir ve anne ve baba adayları bu konuda dikkatli ve sorumlu davranmalıdır. Hamileliği planlarken, birincil değerlendirme, anne ve baba adayının yaşadığı hastalıkların olmasıdır. Hesaplama anne yaşı gibi faktörler dikkate alınarak oluşturulur. Hamilelik takip edilmesi gereken bir süreç olabilir.