SON DAKİKA

bebekanne

Yumurta Alerjisi Nedir? Alerjiye Ne Sebep Olur

Yumurta Alerjisi Nedir? Alerjiye Ne Sebep Olur
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yumurta Alerjisi Nedir? Alerjiye Ne Sebep Olur
Vücudunuz çeşitli gıdalara tepki verebilir. bu yiyeceklerden biri yumurta. Yumurta Alerjisi nedir?

Gıda maddelerinin tümüne veya herhangi birine karşı alerjiler, fiziksel bedenin gıdalardaki proteinlere reaksiyon göstermesinden kaynaklanır. Çocuklarda en sık görülen alerjilerden biri yumurta alerjisidir. Bazı insanlar genç yaşta yumurta alerjisini ortadan kaldırırken, diğerleri yaşamları boyunca bu yanıtı yaşarlar.

Yumurta Alerjisine Neden Olan Nedir?
Yumurta alerjisi olarak adlandırılan yanıt türü, gerçekten yumurta proteinlerinin neden olduğu durumdur. Bu proteinler yumurtanın hem akısında hem de sarısında bulunur. Bazı insanlar, haşlanmış veya pişmiş ortamlarda bile astım gibi hastalıklardan rahatsız olurlar.

Yumurta Alerjisi Nasıl Anlaşılır?
Vücudun çeşitli yerlerinde oluşan kızarıklık, kaşıntı, şişme, egzama gibi hastalıklar, yumurta alerjisini anlamada başlıca belirtilerdir.
Mide bozuklukları da alerjisi olan kişinin içinde başlar. Mide ağrısı, bulantı, ishal ve kusma gibi durumlar buna neden olur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA